Как да усетите коледния дух?

08:00, 22 дек 18 / Любопитно 25 1911 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Още от началото на декември всяко дете е в трепетно очакване на големия празник – Коледа. Колкото повече години минават обаче, толкова по-малко големите се вълнуват от този прекрасен празник. Коледният дух все по-трудно се нанася в домовете и душите на хората. Коледната атмосфера също се постига все по-трудно, имайки предвид и климатичните промени, често предизвикващи липсата на сняг по това време на годината.

Коледа обаче си остава Коледа и е хубаво всеки човек да се наслади максимално на този светъл празник. В случай, че и вие сте хората, които изпитват лека апатия към Коледа, може би просто отново трябва да усетите тръпката от празничния дух. Ето и какво трябва да направите, за да се настроите на коледна вълна:

1. Украсете в и извън дома си

Това следва да бъде направено в началото на декември, така че да може да се настроите за Коледа от рано. Извадете снежните глобуси и другите празнични украси, подреждайки ги из стаите на къщата. На входната врата сложете поздравителен венец. По прозорците наредете светещи лампи. Помислете за LED светлини, които са по-екологични, защото пестят електричество. Ако живеете в къща, задължително сложете някаква украса и на оградата.

2. Украсете елхата

Това е може би най-вълнуващото нещо преди Коледа. Надяваме се сте се сдобили с изкуствена елха, която може да ползвате всяка година и то още от началото на декември. Красивото празнично дърво няма как да не ви навява хубави мисли всеки път, щом го погледнете. Наредете всички свои любими играчки върху елхата и задължително го направете със семейството си или с любимия човек. За още по-автентична атмосфера, може да пуснете коледни песни.

3. Свържете се с приятели и роднини

Макар Коледа да е семеен празник, не всички хора успяват да прекарат празника заедно. Това обаче не бива да ви спира да направите нещо хубаво. Изпратете коледна картичка на най-близките си хора, с които няма да може да се видите в този период на годината.

4. Купете коледни подаръци отранo

Има няколко причини, поради които е много по-добре човек да пазарува за Коледа в началото на декември. На първо място ще имате цялото време на света, за да изберете подходящите подаръци за своите близки. Второ, ще имате по-голям избор, тъй като все още нещата няма да са изкупени и трето – има шанс специално тематичните подаръци да бъдат по-евтини повече време преди празника.

5. Гледайте коледни филми и слушайте тематична музика

Има достатъчно филми на празнична тематика, така че вече има с какво да запълвате вечерите си след работа. Коледната музика пък може да я слушате, докато пътувате за работа или пък у дома.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама