Вътрешен човек за бизнеса на Баневи: "Полимери" беше оставено без никакви приходи

10:10, 12 дек 18 25 1602 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мария Николова, бивш юрист и пълномощник на семейство Баневи, разказа пред NOVA за условията на работа при тях.

„От 2008 г. работя с тях. Първият казус беше изключването на Николай Банев от съдружие с Ветко Арабаджиев. След това започнах да работя навсякъде, където имаше проблеми”, разказа Николова.

„Полимери” беше изключително предприятие, единствено по рода си в България. С взимането си там Баневи завариха едно работещо предприятие с утвърдени позиции. Още 2009 г. стана ясно, че те нямат намерение да го развиват. Можеше да бъдат направени хиляди неща”, на мнение е юристът.

„С тогавашния главен счетоводител в рамките на няколко седмици събрахме около 1,5 милиона лева по сметка на „Полимери”, които бяха от несъбрани вземания. Моето предложение към г-жа Банева, която беше изпълнителен директор, беше да се изплатят заплати на работниците, които не бяха взимали пари от шест месеца. На аванс и заплата им бяха давани по 50 лева с обещание, че следващия път ще си получат парите. Г-жа Банева каза, че ще си помисли, но след това се обади Николай Банев и каза тези пари да му бъдат пуснати по негова сметка, защото смята да си купи автомобил”, разказа още Мария Николова.

По думите й на практика „Полимери” е оставено без никакви приходи. Тя уточни, че е била близка с двамата и е изключително цинично да излязат и да се правят на жертви.

На въпрос защо е напуснала предприятието Мария Николова обясни, че е имало заплаха за сигурността й. Тя обаче не пожела да разкаже повече, тъй като се води разследване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама