Ако тази година сте в настроение да зарадвате близките си с коледни сладки, то тогава трябва да знаете една-две хитринки, които да изстрелят вашите сладки от любителски в майстор-сладкар!
Предлагаме ви, най-вкусната рецепта за коледни сладки.
Необходими продукти:
Брашно – 350/400 гр.
Меласа – 200 гр.
Яйца – 1бр.
Кафява захар - 150 гр.
пресен джиджифил
ванилия – 1 ч.лъжица
сода – 1 щипка
канела – 1 ч. лъжица
масло – 145 гр. (стайна температура)
Начин на приготвяне:
Смесете и разбъркайте със шпатула маслото и кафявата захар. Към получената хомогенна смес добавете брашното със содата и яйцата.
Към тази еднородна смес, добавете и меласата. Именно меласата ще даде този автентичен вкус, който търсите за вашите сладки.
Настържете малко пресен джинджифил, и отново разбъркайте сместа. Добавете канелата и ванилията.
Оформете сместа на топка и я оставате в хладилника за един/два часа.
След като вашата смес е достатъчно изстудена, започнете да я разточвате с точилка. С помощта на формички подредете вашите фигурки. Печете до златисто за 8-12 минути на 180 градуса.
Et voila! Имате най-вкусните коледни сладки. Сега остава само да ги украсите както ви харесва, или да изберете красива кутийка за подарък.
Да ви е вкусно и много коледно!
Добави коментар