Кои са индикаторите, че той/тя е изгубил интерес

18:40, 14 яну 19 / Любопитно 25 1313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако половинката ви е физически с вас, но имате усещането, че емоционално е някъде много далече, ако едва успявате да направите някаква комуникация с него/нея, тогава той/тя вероятно е затворил вратата към себе си за вас. Това отбелязва Линдзи Сийли, семеен терапевт, пред Huffington Post, предава vesti.bg.

"Типичната реакция за всяко човешко същество е да се затвори в себе си - като защитен механизъм, когато не знае как да изрази чувствата си, но трябва да остане ангажиран към ситуацията", обяснява Сийли.

"Ако забелязвате подобно нещо да се случва във връзката ви, опитайте се да не правите прибързани заключения какво може да е довело до дистанцията. Вместо това е по-добре да обсъдите проблема с партньора си и директно да попитате какво се случва с него/нея", казва Сийли.

"Причината може да бъде това, че партньорът е изгубил интерес и не знае как да говори с вас. Има и други вероятни причини, затова не трябва да се правят прибързани предположения. Един искрен разговор, който да проучи как се чувства половинката, е добра първа крачка“, съветва семейният терапевт.

За написването на този материал Huffington Post пита терапевти кои са някои от индикациите, че партньорът е изгубил интерес, за да кажат на читателите за какви знаци да се оглеждат.

1. Престанал/а е да задава въпроси за малките неща

Двойките в здрава връзка изпитват огромен интерес един към друг. Например, партньор, който е силно привързан, ще знае, че в сряда имате много важна среща и по обяд ще пише, за да попита как е минала тя. Партньор, който не се интересува, няма дори да е запомнил за събитието или няма да му пука достатъчно, за да попита как е минало то.

2. Необичайно бавно отговаря на съобщения, имейли, обаждания

Всички имаме напрегнато ежедневие и обратната комуникация невинаги се случва веднага, но ако партньорът изведнъж е станал труден за откриване, това може да е знак, че е дистанциран от вас.

3. И двамата не се аргументирате в споровете си

Ако всеки спор помежду ви завършва с викове, вероятно става въпрос за токсична връзка. Но когато двойките спорят честно (без епитети, викове или протакане), е знак, че връзката е здрава. Така че, когато партньорът дори няма желанието вече да спори, това може да е защото той/тя вече няма интерес към връзката.

4. Рядко, или дори никога, се докосвате вече

В първите етапи от връзката е напълно нормално двойките да са много привързани един към друг. С времето обаче тази привързаност намалява и това е нормално. Но ако прегръдките, целувките, сексът, напълно са изчезнали, това може да е индикация, че единият партньор се е отдръпнал.

5. Не прави усилия да поддържа отношения със семейството и приятелите ти

Ако отношенията с приятелите и семейството са важни за вас, така би трябвало да бъде и за партньора ви. Все пак той/тя не е длъжен да изпада в екстаз, когато разбере, че ще прекарате уикенда в дома на твоите родители. Ако преди е завързвал разговор с роднините ти, но сега не се включва в разговора или избягва да прекарва време с тях, това може да сочи за неговата/ нейната апатия спрямо връзката.

6. Не се чувствате като приоритет в живота му/й.

Някои ситуации в живота изискват по-голямата част от вниманието ни – имаме малки деца, шефът ни е поставил кратки срокове в работата, близък роднина е болен. Но, в по-голямата част, вие и вашия партньор би трябвало да слагате като приоритет нуждите на другия и да се подкрепяте въпреки всичко. Ако той/тя прекарва повечето от времето си в работата, новото хоби или с приятелите си, без да се вижда ясна причина за това, то може да е знак, че той/тя се е отдръпнал.

7. Когато се опитвате да говорите и отговорът е игнориране

Няма нищо лошо да попитате другия какво иска от връзката, защото не може да се очаква, че партньорът може да чете мисли. Обаче, ако постоянно попадате в ситуацията, в която трябва да молите за внимание, това е знак, че партньорът е изгубил интерес. В здравите връзки опитите за привличане на вниманието, търсената подкрепа от другия, е нормално да бъдат посрещани с положителна реакция. Когато нещата обаче станат обтегнати, тези опити остават пренебрегнати или получават отрицателни отговори, казват специалистите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама