Организацията, която защитава правата на LGBT общността, оттегли номинацията на "Бохемска рапсодия"

17:20, 25 яну 19 / Любопитно 25 1323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Неправителствената организация GLAAD, която брани правата на LGBT обществото в медиите, оттегли номинацията си за най-добър филм на „Бохемска рапсодия“.

До това се стигна, след като ден по-рано сп. The Atlantic публикува свое едногодишно разследване, от което става ясно, че соченият като единствен режисьор на продукцията Брайън Сингър е упражнил сексуален тормоз върху поне четири непълнолетни момчета.

Организацията определи хода си като „особено трудно решение“ пред The Hollywood Reporter, като подчерта, че „Бохемска рапсодия“, целият екип, който е работил по него и образът на Фреди Меркюри заслужават много повече от това да бъдат принизявани до поведението на Сингър.

Припомняме, че режисьорът бе уволнен от продуцентите на заглавието, след като системно не се появяваше на снимачната площадка. Последните седмици от работата на терен бяха поети от неговия наследник Декстър Флечър, но той така и не получи признание за отпечатъка си върху „Бохемска рапсодия“. Въпреки обвиненията в сексуално посегателство обаче от Millenium Films обявиха, че застават твърдо зад Брайън Сингър и ще продължат да работят с него по проекта „Червената Соня“.

"Бохемска рапсодия" реализира внушителните за драма над 800 милиона долара - свидетелство за способностите на Сингър.
Мога да направя разлика между раздухваните фалшиви новини и действителността. Нямам проблем да взема подобно решение. В Америка всеки е невинен до доказване на противното", заяви в свое изявление Ави Лернер, основателят на продуцентската компания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама