Учени: Мъжете, пушили марихуана, са по-плодовити

20:20, 06 фев 19 / Любопитно 25 1062 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Учени от Харвардския университет установиха, че мъжете, които са пушили марихуана или само са я опитвали, са по плодовити и с по-качествена сперма, съобщи вестник "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Екипът на д-р Хорхе Чаваро провел опити с 600 мъже, посетили клиника за изкуствено оплождане. Специалистите изследвали качеството на тяхната сперма и участниците трябвало да попълнят въпросници. В тях трябвало да заявят дали са употребявали марихуана. Хората, употребили в миналото канабис, се оказали с по-жизнена сперма и съответно по-плодовити.

Учените обаче предупреждават да не се прави причинно-следствена връзка между употребата на канабис и по-голямата плодовитост. По думите на автора на изследването д-р Хорхе Чаваро нещата се обясняват с тестостерона.

Мъжете с по-високи нива на този хормон обикновено са с по-добро качество на спермата. Едновременно с това тестостеронът ги тласка към рискови поведения, каквото е пушенето на канабис.

От направените изследвания било установено, че пушачите на марихуана притежавали концентрация на сперматозоиди в размер на 62,7 милиона за милилитър. При хората, които никога не били употребявали леката дрога, това число се оказало 45,4 милиона.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама