"Оскарите" прекъснаха тенденцията за спад на наблюдаващите ги зрители

08:20, 26 фев 19 / Любопитно 25 1184 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Броят на американците, гледали по телевизията прякото предаване на церемонията по връчването на филмовите награди "Оскар" в неделя вечерта, е нараснал в сравнение с миналата година, прекъсвайки тенденцията към постоянен спад, наблюдавана от няколко години, съобщи американският телевизионен канал Ей Би Си, цитиран от БТА.

29,6 млн. зрители са гледали връчването на Оскарите - ръст от 12% спрямо миналата година. И все пак, това е вторият най-малък брой зрители в историята на това върхово ежегодно събитие на филмовия живот в САЩ. Тези данни изкъсо се следят от рекламодателите и киноразпространителите, защото това пряко се отразява на техните финансови постъпления.

Данните, предоставени от компанията "Нилсен" за вечерта на Оскарите, не включват онези, които са гледали церемонията на дигитални и мобилни устройства.

Обикновено връчването на Оскарите е най-гледаната забавна програма в годината, често на второ място след топ спортното събитие - финала "Супербоул" по американски футбол, който тази година привлече 98,2 млн. зрители. А рекордът на вечерта на Оскарите бе през 1998 г., когато 55,2 млн. зрители в САЩ гледаха обявяването на "Титаник" за най-добър филм. След 2014 г. обаче, когато церемонията привлече 43,7 млн. зрители, тенденцията надолу е неудържима.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Още по темата

Реклама