Най-безопасните дестинации ако пътуваш сам

10:00, 03 мар 19 / Любопитно 25 1313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Пътуването сам, без шумна компания може да се окаже истинско приключение и възможност да опознаеш не само света, но и себе си.

Виж накъде да се насочиш според проучванията за най-безопасните дестинации за соло пътешественици.

Сингапур


Според доклад на Gallup от 2018 г. след проучване на 150 000 души колко безопасно се чувстват в собствения си град, ходят ли сами през нощта, доверието им в местната полиция и т.н. Сингапур се нарежда сред най-безопасните дестинации за самостоятелно пътуване.

Исландия

През 2017 г. Global Index (GPI) класира Исландия като най-безопасната дестинация за седма поредна година и благодарение на красивото Северно сияние, ледниците и Синята лагуна, определено си струва да бъде посетена.

Финландия

Финландия бе избрана за най-безопасната страна на земята според Световния икономически форум (WEF). Данните са базирани на фактори като брутен вътрешен продукт, продължителност на живота, щедрост, социална политика и корупция. Наричат страната „Европейска Япония“ заради нравствените добродетели.


Холандия


Амстердам може да има лоша репутация заради червените фенери и дрогата, но също така се е превърнал в част от 25-те най-безопасни града на Trip Advisor в света. Това е така, заради много по-ниските нива на престъпност в сравнение с други популярни европейски столици, а насилието и нападенията са изключителна рядкост.

Япония

Отново според проучване на Trip Advisor Токио, Япония, е най-сигурният град в света и жените могат да пътуват сами дори през нощта. Като цяло хората там са положително настроени.

Боракай, Филипините


Едва ли е изненадващо, че филипинците са сред 5-те най-щастливи граждани на планетата. Престъпността не е висока и едва ли ще имаш някакви проблеми, ако си соло пътешественик там. Кой би направил нещо лошо на фона на бели пясъци, синя вода и великолепни залези?

Хърватия


Дубровник е известен с това, че там са заснети кадри от „Игра на тронове“ и с богатата си история, която е ясно осезаема навсякъде. Твърде вероятно е да си толкова заета с разглеждане на забележителности и да забравиш, че все пак си сама. Това помага на TripAdvisor да го оцени като третото най-безопасно място в света, а Telegraph посочва и сравнително ниската терористична заплаха на страната.

Норвегия

Северните страни често са начело на списъка с най-безопасните места по света и Норвегия не е изключение. Един дълъг уикенд в Осло?

Швейцария

Освен, че е обявена за най-добрата страна в света от US News и World Report според показатели като качество на живот, бизнес възможности и др., проучването на Gallup, включващо 150 000 души, предоставя на Швейцария рейтинг 90 на 100. Предупреждаваме: Женева, Цюрих и Люцерн са известни и с това, че са скъпи.

Канада


Канада също е обявена за една от най-безопасните страни, като World Nomads коментира, че това е една от най-приветливите дестинации в света за жените, пише Cosmopolitan.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама