Британското кралско семейство тръгва на битка с троловете

17:20, 05 мар 19 / Любопитно 25 978 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британското кралско семейство публикува правила за поведение, които трябва да спазват потребителите на интернет, когато се включват в кралските социални мрежи, съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

При нарушаване на правилата и използването на обидни и заплашителни изрази, коментарите на потребителите ще бъдат изтривани, а акаунтите им - блокирани. Мярката е била взета от кралското семейство вследствие на вълната от обидни и заплашителни коментари, насочени напоследък срещу принц Хари и съпругата му Меган.

В протокола се изтъква, че ще бъдат санкционирани хейтърите, изразяващи обидни мнения относно расата, пола,религията, националността, сексуалната ориентация и възрастта на участниците във форумите.

Акаунтът на кралското семейство TheRoyalFamily има 3,9 последователи във Facebook, 4,5 милиона в Instagram и 3,9 милиона в Twitter.

Според британските таблоиди служители в Бъкингамския дворец губят много часове всяка седмица, за да изтриват обидни коментари, насочени най-вече срещу херцогините на Кембридж и Съсекс - Кейт Мидълтън и Меган Маркъл.

С новите си правила Бъкингамският дворец цели да създаде "здравословна среда" при общуване в социалните му мрежи. Те налагат също коментарите да не са извън темата и да не съдържат рекламни послания.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама