Чех загина под лапите на лъв, който държал в двора си

16:20, 05 мар 19 / Любопитно 25 1876 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мъж бе нахапан до смърт от лъв, затворен в семейния му дом в Източна Чехия, съобщи Би Би Си. Бащата на Прашек открил тялото му в клетката на лъва, като казал пред местни медии, че тя била заключена отвътре.

Михал Прашек държал 9-годишен лъв и лъвица за разплод, но хищниците тревожели местните жители. Големите котки, които живеели в отделни помещения, били застреляни от извиканите полицаи. Според полицейски говорител това се наложило, за да извадят тялото на мъжа.

Прашек (34 г.) купил лъва пред 2016 г., а лъвицата – миналата година. Той ги държал в саморъчно направени клетки в задния двор на къщата си в село Здехов.

Мъжът бил глобяван в миналото за нелегален разплод, тъй като нямал разрешително за помещенията, в които били държани лъвовете.

Спорът с властите обаче зациклил, тъй като Прашек отказвал да пусне когото и било в дома си.

Липсата на алтернативни обекти в Чехия за лъвовете, както липсата на доказателства за проявена жестокост към животните били други причини, заради което не било прибегнато до насилствено преместване на големите котки.

Прашек стана известен миналото лято, след като велосипедист се сблъска с лъвицата, която той извел с каишка на разходка. Полицията счете случая за пътен инцидент.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама