Организират конкурс за изработка на АРТ инсталации от отпадъчни материали

18:00, 02 апр 19 / Любопитно 25 1377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Нов живот за ненужните вещи“ - това е темата на конкурса, организиран по случай Деня на Земята във Варна. Предизвикателството да изработят АРТ инсталации от отпадъци и излезли от употреба вещи от бита е отправено към всички на възраст от 7 до 29 години.

Участията може да са групови или индивидуални, като творбите трябва да са направени от поне 80% рециклируеми или отпадъчни материали - сламки, бутилки, кенчета, чашки, торбички, прибори, капачки, стари обувки, играчки и т.н. Произведенията може да съдържат още елементи от рисунки, колажи или скулптури. Задължително е обаче те да нямат остри ръбове, да са стабилни и устойчиви на атмосферни влияния и да са с подходящ размер, за да може да се транспортират.

Всички представени арт инсталации ще бъдат оценявани от експертно жури по следните критерии: ефективно използване на отпадъчните материали, оригиналност, креативност, иновативност и цялостно представяне. Победителите на първите три места ще бъдат отличени със статуетка, предметни подаръци и парични награди в размер на: 500 лв. – I място, 300 лв. – II място, и 100 лв. – III място. Всички останали участници ще получат грамоти за успешно представяне.

За да участват в конкурса, арт инсталациите следва да съдържат информация за авторите – имена, възраст, учебно заведение или друга институция, телефон и мейл за връзка. Крайният срок за предаване на творбите на бюро Информация във Varna Mall е 18 април, четвъртък. Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в Деня на Земята - 22 април, когато ще бъде открита изложба с творбите на всички участници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама