Каква е тайната на популярността на „Игра на тронове“?

09:20, 15 май 19 / Любопитно 25 1075 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Германски учени установиха на какво се дължи популярността на сериала „Игра на тронове“, чийто осми и последен сезон започна миналия месец, писа австрийския в. „Курир“.

Последният епизод на “Игра на тронове” стана най-туитваният в ТВ историята

Според Клаус-Петер Х. Ернст от Франкфуртския университет за приложни науки един от факторите за това е, че сериалът удовлетворява традиционни потребности на хората, като например наличието на приятели и чувството на съпричастност към колектив.

Експертът посочва, че чувството на принадлежност има основно значение.

„Развиването на подобно чувство спомага да се отъждествиш с отделни персонажи от сериала. Зрителите гледат на тях като на близки хора и съпреживяват техните истории. В „Игра на тронове“ всеки може да намери за себе си персонаж, с когото да се отъждестви“, отбелязва Ернст.

Според него зрителите се асоциират с герой от сериала, когато могат да направят паралел със собствения си живот.

„Например човек, който играе в собственото си семейство ролята на аутсайдер, може да се отъждестви с образа на Тирион Ланистър. Понякога хората се виждат като персонажи, на които биха искали да приличат или на герои, в които виждат пример за подражание“, коментира още експертът.

Той допълва, че друг важен фактор е и човешкото любопитство, което в случая с „Игра на тронове“ не се губи толкова бързо, както при други сериали. „Напрежението, което изчезва при други формати, тук се запазва“, подчертава Ернст. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама