Министърът на културата на Израел разкритикува Мадона

12:20, 20 май 19 / Любопитно 25 1022 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Израелската министърка на културата Мири Регев определи като "грешка" присъствието на палестински знамена върху гърбовете на балетистите на Мадона по време на гастрола ѝ на финала на конкурса "Евровизия 2019".

"Това е грешка, не трябва да се намесва политиката в една културна проява, с цялото уважение, което изпитвам към Мадона", заяви Регев на редовното седмично заседание на министерския съвет, съобщи Франс прес, цитирана от БТА.

Мадона пристигна в Израел за финала на "Евровизия"

Министърката разкритикува израелската медийна организация Кан, съорганизатор на песенния конкурс, която не си е свършила работата, след като са се появили на екран палестински знамена.

Кралицата на поп музиката Мадона не се поддаде на натиска на пропалестинските активисти да бойкотира конкурса в Тел Авив. Според тях чрез него израелските власти се опитвали да омаловажат реалностите от израело-палестинския конфликт.

Малко преди участието си като гост на финала, Мадона заяви: "Никога не трябва да подценяваме силата на музиката да обединява хората!"

Още не е известно дали тя е знаела, че нейни балетисти ще се явят с палестински и израелски знамена. По време на обявяването на резултатите членовете на исландската група "Хатари", известни с отрицателното си отношение към израелската окупация на палестинските територии, разгънаха транспаранти с палестинското знаме, предизвиквайки освирквания от страна на публиката.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама