Това лято най-евтини са полетите до Родос, най-скъпи - до Катания и Лисабон

18:00, 21 май 19 / Любопитно 25 980 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Родос
Родос
Родос
Анталия
Анталия
Ларнака
Ларнака
Лисабон
Катания
Родос

Полетът до курортите на остров Родос, Анталия и Ларнака в разгара на сезона става все по-евтин, отколкото в други градове, предлагащи на туристите плажен отдих, съобщава БГНЕС, като цитира сайтът Skyscanner.

Експерти анализираха цените на билетите през миналата година за осемдесетте най-популярни дестинации и установиха кои полети са били най-евтините за периода от юни до август. Критерият за подбор е максималният праг на „лятната“ предплата за самолетни билети - не повече от 15% спрямо средната годишна цена.

Първо място в класацията заема Родос. Цената на билет до него през лятото не само не расте, но дори намалява с 3%. На второ място е Анталия, чиито билети са се повишили с 5%. На трето - Ларнака, за да стигнем до която през лятото струва само 6% повече от средното за годината.

Цената на полетите до Корфу и Крит се е увеличила с 7%, с 9% - до Неапол, до Валенсия - с 10%. Полетите до Римини, Батуми и Солун са се увеличили с 12% през летните месеци, докато цените за Малага и Палма де Майорка са се увеличили с 13%. През лятото за пътуване до италианския Катания и португалския Лисабон трябва да платим с 14% повече.

Според експерти, дори и в пиковия сезон можете да намерите курорти, полетът до които може да струва малко. Например Валенсия или Малага могат да бъдат алтернатива на близки до Барселона плажни почивки в Испания. Цената на билетите там е значително занижена, твърдят анализатори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама