Ричард Маркс се завръща в София след десет години

14:04, 08 юли 19 / Любопитно 25 1205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изключителният изпълнител, текстописец и продуцент Ричард Маркс се завръща в София отново след десет години. Концертът му ще бъде следващата пролет.

Българската публика със сигурност помни първата изява на звездата през 2010 година, когато вдигна на крака зала 1 на НДК с най-големите си хитове.

Концертът на 28 март, отново в същата зала, феноменалният му глас отново ще завладее аудиторията с магията и вечните си песни като "Hazard", "Endless Summer Nights", "Right Here Waiting", "Now and Forever".

Роденият в Чикаго изпълнител има над 30 милиона продадени албума по света, като се започне от едноименния дебют с топ 5 сингъла, между които "Hold on to the Nights" и донеслият му "Грами" - "Don't Mean Nothing" за най-добро мъжко рок вокално изпълнение. Последвалият през 1989 г. "Repeat Offender" е още по-успешен, като се превръща в четири пъти платинен и включва синглите "Satisfied" и "Right Here Waiting".

Продукциите "Rush Street" (с хитовете "Keep Coming Back" и "Hazard") и "Paid Vacation" (с "Now and Forever") също стават платинени и така Маркс се превръща в един от най-успелите артисти в поп-рок историята. Той все още е единственият изпълнител, който влиза в топ 5 на "Билборд" чартовете с първите си седем сингъла.

Ричард Маркс се налага и като успешен автор и продуцент, с песни като "To Where You Are" - първият сингъл от дебютния албум на Джош Гробан, и парчето на NSYNC - "This I Promise You". Печели дори "Грами" за песен на годината през 2004, за съавторството на "Dance with My Father" на Лутър Вандрос.

Като изпълнител, автор и продуцент Ричард Маркс Marx има общо 14 сингъла под номер 1, между които и "Long Hot Summer" на Кийт Ърбън, и е един от малкото артисти с номер едни хит сингли през всяко едно от последните четири десетилетия.

През 2010 г. той издаде албум с най-големите хитове - "Stories To Tell", от който е хит-сингълът "When You Loved Me", а последният албум с нов материал "Beautiful Goodbye" е издаден през 2014 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама