Туркиня години наред не може да се разведе, излезе на протест сама

18:00, 11 юли 19 / Любопитно 25 1233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Туркиня протестира срещу правосъдието в страната й, тъй като години наред не може да се разведе, съобщи в. "Хюриет дейли нюз".

45-годишната Мерием К. е казала пред журналисти, че сама е предприела протестни акции, защото властите не й позволяват да се разведе, макар да е подала молба за развод още през 2013 г.

Жената иска бъде сложен край на брака й, тъй като от 17 години е подложена на постоянно домашно насилие. Единственото, което съдът досега е направил в нейна полза, е издаването на ограничителна заповед за съпруга й, предаде БТА.

Туркинята тази седмица излезе на протест пред съд в южния град Адана. Жената, която стоя часове наред пред съда, носеше плакат с надпис: "Искам да се разведа".

Съдът в Адана е отхвърлил искане на Мерием К. за развод, след което тя се обърнала към Апелативния съд в град Газиантеп. Съдът в Газиантеп също е отхвърлил искането й, макар тя да твърди, че от много години е подложена на системно домашно насилие.

Впоследствие туркинята се е обърнала към Касационния съд, който също постановил, че няма причина Мерием К. да настоява за развод.

''Нямам повече никакви останали пари заради разходите по делата ми досега. Искам просто да се разведа, не искам нищо повече. Подложена съм на домашно насилие от 17 години'', каза 45- годишната жена пред журналисти, събрали се пред съда в град Адана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама