Установиха, че жените имат по-често еротични сънища от преди 50 години

19:40, 15 юли 19 / Любопитно 25 1208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Ново проучване показа, че днес жените по-често сънуват еротични сънища, отколкото преди 50 години", съобщава австрийското издание „Kurier”. "Каква роля играе феминизмът в това?", задава въпрос изданието.

"За това ново проучване, изследователи от Фрайбургския университет са изследвали 2907 души на възраст от 16 до 92 години. Резултатите от проучването са публикувани в научното списание „Психология и сексуалност”, предаде БГНЕС.

Според проучването, жените на възраст от 16 до 30 години вече имат еротични сънища по-често отколкото техните връстнички преди 50 години. Всяки пети сън на младите жени има еротичен компонент. В подобно проучване, проведено през 1966 г., само по-малко от 4% от жените са посочили, че са имали чувствени сънища, съобщава изданието.

"Средно около 18% от всички сънища на анкетираните са имали сексуално съдържание. По-младите участници в проучването по-често са имали еротични сънища", се казва в статията.

"Не всеки еротичен сън е автоматично приятен за онзи, който го сънува", отбелязва изданието. "Например, когато правите секс с шефа, това може също да означава, че в професионалния си живот сте готови за нещо ново, например очаквате повишение."

"Учените от изследователския екип на Майкъл Шредл в университета във Фрайбург предполагат, че увеличаването на броя на еротичните сънища сред младите жени се дължи на еманципацията. Днес, казват те, жените са по-отворени и говорят за еротичните си сънища с по-малко сдържаност и срам."

Според проучване, проведено през 2007 г. от Университета в Монреал, в което са анализирани повече от 3,5 хиляди истории за сънищата, честотата на еротичните сънища при мъжете и жените е била около 8%, а жените по-често са имали еротични сънища със своите настоящи или минали партньори. Мъжете по-често са имали мечти за секс с няколко партньорки”, твърди изданието.

Според Марк Блегроув, професор по психология в Британския университет в Суонзи, еротични сънища са по-склонни да сънуват хора, които изпитват стрес в ежедневието или са изправени пред проблеми. В същото време задоволителният сексуален живот, напротив, не влияе на еротичните сънища. Според ученият само 15% от сънищата ни са свързани със събитията от ежедневието, съобщава „Kurier”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама