Sony патентова първи по рода си гъвкав екран с две лица

10:30, 28 юли 19 / Любопитно 25 881 Шрифт:
Topnovini

Samsung и Huawei все още се опитват да отстранят дефектите по първите си сгъваеми смартфони, но това, което за момента може би ги успокоява е, че на пазара все още няма други атрактивни сгъваеми джаджи.

Това спокойствие едва ли ще продължи дълго, тъй като, както знаем, Xiaomi подготвя собствен сгъваем апарат, а наскоро дочухме, че и Sony готвят нещо доста горещо.

Японският технологичен гигант наскоро е получил патент за гъвкав екран, който може да даде на компанията бърз старт в нишата на сгъваемите телефони.

Патентът описва екран, който може да възпроизвежда изображения и от двете си страни и разполага с три вградени сензора, които измерват температурата, налягането и физическото движение на екрана.

Сензорите ще спомогнат за гладкото и бързо превключване на софтуера към различни формати в зависимост от това какво правим с екрана.

Все още не е ясно за какво точно ще се ползва задната страна на двойния екран от чисто практична гледна точка.

Теоретично, задният панел ще може да поддържа приложение, различно от това, което виждаме на предния екран, като по този начин ще можем ефективно да боравим с две отворени програми едновременно.

Колегите от LetsGoDigital също така разкриват, че задният панел, също като предния, ще разполага с тъч сензитивност, което пък означава, че е вероятно да можем да контролираме екрана пред нас, докосвайки задния панел.

При всички положения следващите няколко години ще са доста вълнуващи и ще видим внезапен бум от най-различни гъвкави джаджи, които за момента е трудно дори да си представим.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама