Пращат възрастна жена в затвора заради хранене на бездомни котки

21:20, 31 юли 19 / Любопитно 25 1864 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Осъдиха на 10 дни затвор 79-годишна жена от Охайо заради хранене на бездомни котки.

Нанси Сегула от Гарфийлд Хайтс заяви, че започнала да храни бездомни котки преди няколко години, когато те идвали в задния ѝ двор.

"Имах съсед, който имаше няколко котки. Той се премести и ги остави. Започнах да ги храня и да се грижа за тях, защото се притеснявах за тях. Освен това обичам котки", каза Сегула пред местния телевизионен канал WJW, цитиран от БГНЕС.

Но съседите на жената се оплакали в полицията, която ѝ отправила няколко предупреждения. При последната визита от служителите на реда, на 79-годишната жителка на Охайо било наредено да се яви пред съдия, който я осъдил на 10 дни в затвора. Тя трябва да се яви на 11 август за да изтърпи наказанието си.

Сегула е осъдена по наредба, която прави незаконно храненето на бездомни кучета и котки, но тя не смята, че трябва да влиза в затвора за подпомагане на животните. "Това е твърде голяма присъда за мен за това, което правя. Когато има има толкова много хора, които вършат лоши неща“, каза Сегула.

В интернет вече започна петиция в подкрепа на Сегула, която цели да предотврати влизането ѝ в затвора. Може да се включите тук.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама