Безотговорни туристи раняват защитен вид морски костенурки в Гърция

18:20, 10 авг 19 / Любопитно 25 1697 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Рядък и защитен вид морски костенурки, наречени „Карета Карета” бяха ранени от лодки, нарушаващи забранителните разпоредби на Йонийиския остров Закинтос, съобщи вестник „Катимерини”, цитиран от БГНЕС.

Две морски костенурки от застрашения вид „Карета Карета”, бяха ранени досега това лято, след като бяха ударени с лодки в залива Лаганас на южния бряг на Йонийския остров Закинтос, алармираха екоактивисти.

В района е разположен националният парк „Закитнос”, който е създаден преди 20 години за защита на костенурките. През периода май-октомври 2018 г. на шестте плажа на залива Лаганас са регистрирани общо 1464 гнезда.

Въпреки това, членовете на Архелоновото общество за защита на морските костенурки ежедневно докладват за нарушители в защитената зона, включително лодки, които се движат в зона А, където не се допускат плавателни съдове и лодки, които нарушават ограничението на скоростта от 6 мили в час в зони В и С.

Природозащитните групи в Гърция призоваха властите стриктно да прилагат разпоредбите.

Те също така помолиха туристите да представят всякакви кадри от нараняването на морски костенурка през юли 2019 г. в залива Лаганас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама