Кой колко е богат в английското кралско семейство

10:20, 12 авг 19 / Любопитно 25 3752 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британското кралско семейство често е обект на сериозни критики заради огромните си разходи, които се покриват от данъкоплатците. Докато един се чудят какво точно правят членовете на кралския двор, на други им е по-интересно на колко се равнява личното им богатство. Ето отговора на втория въпрос в цифри.

Кралица Елизабет Втора

Тя е най-дълго управляващия монарх във Великобритания. Нейното богатство се оценява на 550 милиона долара. Голяма част от него е под формата на недвижими имоти - цената само на лятната резиденция Балморал е около 140 милиона долара.

Именията, които притежава по наследство, не са включени в тази сума, защото тяхната стойност надхвърля 10 милиарда долара. Само ще споменем Бъкингамския дворец и ще приключим дотук...

 

Кралицата получава и годишна сума от правителството, която е нейно право и няма как да се откаже от нея. Тя включва пари от данъкоплатците и суми от наемите, събрани от имоти, собственост на кралския двор.

Елизабет Втора има и лична колекция от антични и много скъпи мебели и бижута, която от Forbes оценяват на над 110 милиона долара.

Принц Филип

Въпреки че така и не получи титлата крал, а и вече се е оттеглил от своите задължения като съпруг на кралицата, той получава годишна сума от правителството на стойност близо половин милион долара. Нетното му състояние днес е доста по-скромно от това на Елизабет Втора - 30 милиона долара.

 

Принц Чарлз

Най-вероятният бъдещ крал на Великобритания има най-голямото нетно състояние след това на кралицата - 100 милиона долара. Най-голямата част от него идва от херцогството Корнуол, където принцът управлява имоти и земеделски земи.

То е създадено именно с тази цел - да гарантира сигурен доход на херцога и бъдещ крал. Чарлз е единствен бенефициент на земята, а за миналата година двамата с Камила получават цели 28 милиона долара.

 

Принц Уилям и принц Хари

Въпреки че двамата живеят все по-разграничено един от друг, източниците им на приходи са много сходни, както и милионите им - около 40 на всеки. По-голямата част от богатството си получиха, когато навършиха 30 години. Тя се равнява на около 13 милиона долара в тръст и по един имот от покойната има майка Лейди Ди.

Уилям и Хари получават немалка сума годишно и от херцогство Корнуол, което се управлява от баща им Чарлз. През 2015 г. това са по около 2.3 милиона на човек. С тях покриват най-вече пътните си разходи.

Уилям получава заплата като пилот на хеликоптер в размер на 62 хиляди долара годишно, които дарява за благотворителност. Хари пък е на заплата като капитан в армейския въздушен корпус срещу около 45 хиляди долара годишно, пише Reader's Digest.

Снимка 392065

Източник: Instagram / Royales

Кейт Мидълтън

Херцогинята на Кеймбридж е родена в богато семейство, чието състояние сe оценява на около 50 милиона долара. Нейното лично обаче е доста по-скромно - между 7 и 10 милиона.

На Кейт не й се налага да харчи много от тези пари, защото по-голямата част от разходите й се покриват или от принц Чарлз, или от държавите, в които е на посещение. Очаква се, че след като бащата на съпруга й седне на трона, сметката й ще набъбне.

Меган Маркъл

С миналото си на актриса настоящата херцогиня на Съсекс успява да задели в банковата си сметка над 5 милиона долара. Колко точно получава днес в замяна на кралските си ангажименти обаче, никой не знае със сигурност.

 

Принц Джордж и принцеса Шарлот

За изненада на мнозина, двете деца на принц Уилям и Кейт Мидълтън са на челно място по богатство. Принц Джордж - 3.6 милиарда долара, а принцеса Шарлот - 5 милиарда долара. Но тук има малка уловка - това не са реални сумите, които притежават.

Причината за тези огромни суми е, че на малките принц и принцеса се възлагат огромни надежди, най-вече заради тяхното влияние върху икономиката на страната. Принцеса Шарлот не остава по-назад от майка си и всяка дреха, с която се появи, се изкупува на мига.

Докато децата на херцога и херцогинята на Кеймбридж не получава официално наследства (за което трябва още да поотраснат), тяхното нетно състояние се оценява спрямо състояние на английската икономика. Така че, възможни са сериозни промени. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама