Къде да пътуваме в Европа през септември и октомври

08:00, 17 авг 19 / Любопитно 25 3941 Шрифт:
Антония Иванова Автор: Антония Иванова
Октоберфест
Октоберфест
Октоберфест
Милано, Италия
Сиена, Италия
Седмица на модата в Милано
Алгарве, Португалия
Алгарве, Португалия
Алгарве, Португалия
Атина, Гърция
Атина, Гърция
Атина, Гърция
фестивалът в Страдбали, Ирландия
фестивалът в Страдбали, Ирландия
Рим, Италия
Рим, Италия
Рим, Италия
Севиля, Испания
Севиля, Испания
Севиля, Испания
Севиля, Испания
Сиена, Италия
Копенхаген, Дания
Копенхаген, Дания
Тиволи, Дания
Тиволи, Дания
Тиволи, Дания
Малта
Малта
Малта
Октоберфест

Още не са свършили летните ваканции, а някои се оглеждат за пътешествия през септември и октомври. Ето кои са най-добрите дестинации за неуморните пътешественици, търсещи забавления или почивка на плажа, през есента в Европа.

СЕПТЕМВРИ

Германия

Всички очи през септември и началото на октомври са насочени към Мюнхен и Октоберфест - най-известния в света бирен фестивал.

Италия

В Тоскана кулинарните пътешественици знаят, че през есента могат да се наслаждават на пресни смокини, гъби, трюфели и зехтин. В същото време пък в Милано феновете на модата се стичат от цял свят за ежегодната седмица на модата.

Винаги сте искали да посетите Венеция? Градът е в една от най-романтичните си премени именно през септември - с прекрасни залези и ефирни мъгли, стелещи се върху каналите.

Португалия

Местните жители ще ви кажат, че септември е перфектното време да планирате морска почивка. Това може да сторите по плажовете по крайбрежието на Лисабон или в провинция Алгарве. През този месец морето е все още топло, дните са дълги и най-хубавото от всичко - плажовете вече са опустели от обичайните туристи.

Любителите на сърфа знаят, че няма по-подходящо място от крайбрежието на Атлантическия океан, а умерените есенни температури превръщат този месец в перфектното време за голф маниаците.

Гърция

Жегата в Атина през септември вече не е толкова голяма и месецът е подходящ за изучаване на древните руини в гръцката столица. Освен потенето в пика на лятото, няма да ги има и дългите опашки от туристи.

След Атина може да се насочите към близките острови в търсене на приключения. Райските кътчета като Санторини и Миконос привличат и през септември и октомври туристи.

Ирландия

Комбинацията от меко време и прекрасни събития превръщат септември в един от най-добрите месеци за посещение на Ирландия. Купонът започва с Electric Picnic festival в Страдбали.

На запад Галуей посреща гости от целия свят да вдигнат наздравица по време на Galway International Oyster and Seafood Festival.

Междувременно в Дъблин, в Кроук Парк, хиляди фенове на спорта се събират за финалите на футболната купа GAA All-Ireland Championship.

ОКТОМВРИ

Италия

През октомври ще откриете Рим, облян в невероятна есенна светлина. Вече не е пикът на туристическите посещения, няма да трябва да се борите за място за селфи пред фонтана Ди Треви, испанските стълби и Колизея.

Испания

Севиля е най-посещавана през юни, юли и август, но ако планирате пътуване до града през октомври ще успеете да се насладите на спокойствие павираните улички на квартал Санта Крус и удивителния дворец Алкасар без да се чудите къде да се скриете от жежкото слънце.

Големите нощни клубове, с които е известна Ибиса, през есента постепенно затварят врати. Но през първата седмица от октомври все пак ще успеете да хванете последните партита там.

Дания

Октомври е перфектното време да се насладите на чара на градините Тиволи в Копенхаген, да се посгреете с топла напитка на пристанището Нюхавн или да посетите местата, популяризирани благодарение на Ханс Кристиан Андерсен. 

Междувременно в Билунд ви очаква изобилие от емоции в увеселителния парк Леголенд.

Малта

Вкъщи може да се наложи вече да носите шапки и шлифери, но в Малта температурите все още са около 20-25 градуса. Все още е достатъчно топло да се поплува в морето, а освен това има множество средновековни и антични места, които могат да бъдат разгледани във Валета и Мдина - може дори да разпознаете някои от тях от сериала "Игра на тронове".

Вижте повече снимки от тези дестинации в галерията ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама