Германка съди момчешки хор, не приели дъщеря ѝ да пее в него

15:20, 16 авг 19 / Любопитно 25 2531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Берлинският административен съд разглежда иска на майка на 9-годишно момиче, заведен защото Държавният катедрален момчешки хор отказал да приеме дъщеря ѝ в състава си.

Жената се обърнала към хора през ноември 2018 г. Всъщност искането е било отправено от името на момичето към Университета по изкуствата, който упражнява художествен надзор на хора. Все пак момичето било поканено на изслушване, но отхвърлено впоследствие, съобщава БГНЕС.

Според ищцата от хора било проявено недопустимо дискриминационно отношение и били нарушени правата за равни възможности на нейната дъщеря. Преди това момичето е пяло в различни други хорове.

От хора контрират, че са отказали да приемат момичето на първо място не поради нейната полова принадлежност, а поради това, че гласът ѝ не отговаря на звученето на момчешкия хор. Освен това комисията се усъмнила в мотивацията на момичето.

Държавният катедрален хор е едно от най-старите музикални учреждения в Берлин и досега в него са били приемани само момчета. Той е основан през 1465 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама