Xiaomi Mi Mix Alpha - невиждан до момента смартфон, направен от…екран

13:32, 24 сеп 19 / Любопитно 25 2495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От доста време Xiaomi загатва, че готви телефон със сгъваем или огънат екран.

Тази сутрин китайският производител реши, че е крайно време да ни покаже реалния продукт, за който намекваше с месеци, и трябва да признаем, че джаджата моментално спечели симпатиите ни.

Mi Mix Alpha е смартфон като никой друг и е обгърнат в екран, който Xiaomi нарича Surround Display.


Източник: Xiaomi

Екранът обхваща цялото тяло на телефона, с изключение на горната и долна рамка, които са с дебелина от 2.15 милиметра, и продълговатата лента, в която са поместени камерите на гърба на устройството.

Страните на Mi Mix Alpha са със сензори, които отчитат колко силно натискаме повърхността на екрана и заместват физическите копчета.


Източник: Xiaomi

Сензорът за пръстов отпечатък е поместен в самия дисплей, който също така служи и като говорител.

Джаджата печели от специална технология, която разпознава дали докосванията по екрана са случайни или преднамерени, като по този начин се избягва нежеланото активиране на приложения или други функции.

Mi Mix Alpha може да се похвали и с невероятен хардуер - процесор Snapdragon 855+, 12GB RAM, 512GB памет, батерия от 4050mAh, която може да се зарежда с 40-ватово зарядно, и, разбира се, 5G антена.

Подобен продукт няма как да мине без страхотни камери.


Източник: Xiaomi

От Xiaomi са оборудвали телефона с общо три сензора - основна 108-мегапикселова камера, придружена от 12-мегапикселов сензор за далечно снимане и оптично приближаване, и 20-мегапикселова камера за широкоъгълни кадри.

Засега джаджата е само прототип, който ще бъде произведен в лимитирана серия.

Цената на телефона в Китай ще е 2815 долара и всички се надяваме, че Xiaomi ще удостои и остатъка от света с Mi Mix Alpha или друго подобно устройство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама