Полезно или вредно е червеното месо?

10:20, 01 окт 19 25 2401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Да се спре консумацията на червени меса е обичайна препоръка на диетолози и други лекари, за да се предпазим от рак и проблеми със сърцето, пише АФП.

Нови проучвания показват, че картината далеч не е толкова ясна, като рисковете от консумация на червени меса са ниски, а данните, че този вид храна е вредна са несистематични.

Сиренето - ключ към щастлив живот

В публикувани в Годишник на вътрешната медицина (Annals of Internal Medicine) препоръки, комисия от изследователи от седем държави пишат, че "възрастните могат да продължат консумацията на непреработени червени меса".

Съветът, който веднага предизвика критика от други специалисти, казва още, че възрастните могат да продължат да консумират и обработени меса.

Прегледът на темата, който беше публикуван в журнал, редактиран от Американската колегия на лекарите, анализирал множество изследвания и систематизирал данните. Оказало се, че намаляването на консумацията на червени меса с три порции седмично, сваля смъртността от рак със седем случая на 1000 души.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама