„Brexit психоза” – новата болест, която обзе британци

21:00, 02 окт 19 / Любопитно 25 2054 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Референдумът за излизане на Великобритания от Европейския съюз е причинил изострена психоза на британски пациент, твърди психиатър от Острова.

Това е първият случай на документирана болест, причинена от Brexit, съобщава “Индипендънт”. Според медицинския доклад това е ясно доказателство, че политическите проблеми на страната могат да доведат до ментални отклонения в гражданите.

Мъжът, който е на около 40 години, за първи път забелязал, че здравето му се влошава малко след резултатите от референдума. Притесненията му за инциденти на расова основа започнали да се засилват. По-късно той бил приет в психиатрична болница, където заявил на лекарите, че се “срамува, че е британец”.

“Жена му ни разказа, че след резултатите от референдума, мъжът й започнал да пише повече в социалните мрежи. Той не можел да се примири с политическите събития, които се случвали в страната и започнал да се притеснява все повече от инциденти на расова основа. Сънят му също бил нарушен”, коментира д-р Мухамад Катсу, който лекува мъжът.

След като бил приет в психиатрията, пациентът вече имал ясно изразени симптоми на психоза – искал да избяга от отделението, оплакал се, че е следен и, че новините от радиото били насочени към него.

Поставена му е диагноза шизофренна психоза, като това е първият случай, за който се смята, че е причинен директно от Brexit. Пациентът бил напълно излекуван за около три месеца.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама