Железният човек стана реалност

10:20, 09 окт 19 / Любопитно 25 1940 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един от най-обичаните герои на "Марвел" - Железният човек, изигран на големия екран от американския актьор Робърт Дауни-Джуниър, вдъхнови турски изобретател да създаде своя собствена броня с изкуствен интелект, която работи с гласова помощ.

От детството си Толга Йозгюр се интересува от механика. Преди близо 10 години той решава да направи хобито си професия и започва да конструира интересни машини и да ги снима за своя YouTube канал. Йозгюр проектира свои прототипи и изгражда детайлите с 3D принтер, като прави това, което обича - машини.

Телевизионният канала ТРТ съобщава, че след като получава повече внимание, отколкото някога е могъл да си представи, Йозгюр решава да осъществи детската си мечта - изграждане на брониран костюм на Железния човек.

След като работи над проекта в продължение на месеци, Йозгюр успява да създаде основните детайли на бронята, въпреки че все още не е напълно готов. Бронята работи с ИТ и с гласово активиран виртуален помощник, точно както в комикса. Софтуерът, хардуерът, инсталирането и дизайна на бронята принадлежат на самия Йозгюр.

"Винаги съм мечтал да създам един ден костюма на Железния човек. Сега осъществявам мечтата си", казва Йозгюр.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама