Британската телевизия пуска канал без новини за Brexit

21:30, 16 окт 19 / Любопитно 25 3034 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Британската телевизия "Скай" пуска нов канал, по който няма да има новини за Brexit, това съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Три години след началото на кризата с излизането на Великобритания от Европейския съюз телевизията смята, че на някои зрители толкова им е омръзнало от драмата с развода, че има пазар за канал, посветен на новини, които нямат нищо общо с Brexit.

Тази година проучване на Института на Ройтерс за изследване на журналистиката показа, че над една трета от анкетираните хора избягват новините, а повечето посочват Brexit като основна причина за това.

Каналът "Скай нюз без Brexit", който ще работи от 17 ч. местно време (16 ч. по Гринуич) до 22 ч. от понеделник до петък, ще обслужва хората, които смятат Brexit за не особено вълнуващ, заяви ръководителят на "Скай нюз" Джон Райли. "Знаем, че нашите зрители ще оценят това", каза той.

„Brexit психоза” – новата болест, която обзе британци

"Brexit е историческа история, която има голямо въздействие и ние ще продължим да я отразяваме цялостно", заяви Райли. По думите му "новият канал просто дава възможност на хората да си починат от Brexit".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама