Американец откри повече от 20 свои инвитро братя и сестри

09:40, 03 ное 19 / Любопитно 25 1730 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американецът Райън Крамер е намерил повече от 20 свои братя и сестри, които са деца на общ донор на сперма, предаде БГНЕС.

Крамер завършва училище на 14-годишна възраст, получава бакалавърска степен на 18 и магистърска на 19. Той започва да се чуди за произхода си в ранна възраст. На 7 години изпраща писмо до банката за сперма, опитвайки се да намери баща си, а през 2000 г. заедно с майка си основават регистър на донорските братя и сестри (DSR).

Преди да успее да намери своя биологичен баща, на 13-годишна възраст той намира един от своите полубратя и сестри.

Към днешна дата броят им е надхвърлил 20 и постепенно нараства. Те се срещат веднъж годишно, но в същото време редовно обменят съобщения. За да общуват, създават група във Фейсбук, в която се публикува техният номер на донора.

Крамер казва, че смята толкова полубратя и сестри за „голяма благословия“ и че „не би го разменил за нищо“.

Той общува и с биологичния си баща.  Връзката им не е като между баща и син, а напомня на тази с чичо или братовчед, коментира Крамер.

Професор Дов Фокс коментира, че съществува вероятност голяма група деца, заченати от един и същи донор да живеят в един и същ географски район и това може да доведе до случайно кръвосмешение или медицински проблеми.

През 2017 г. DSR подаде петиция, с която призовава за създаването на централизирана база данни за донори, която да съдържа застрахователния номер на клиента, така че банките на сперматозоиди по целия свят да могат да бъдат сигурни, че не са отишли в близки клиники.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама