Adobe пуска Photoshop приложение за смартфон

11:50, 09 ное 19 / Любопитно 25 2309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След излизането на Photoshop за iPad бе само въпрос на време Adobe да пусне и версия на софтуера си за мобилни телефони.

Наскоро компанията обяви официално, че действително можем да очакваме подобно приложение и то съвсем скоро - още в първите месеци на 2020 г. Приложението ще се казва Photoshop Camera и ще е безплатно за iOS, а самото му име говори доста за функциите, с които ще разполага.

Програмата ще служи като самостоятелен софтуер за камерата, през който ще можем да правим снимки, да снимаме видео и да ги редактираме.

Източник: Adobe

Най-атрактивната черта на Photoshop Camera обаче ще е опцията за автоматично подобрение на изображенията чрез предварително зададени алгоритми.

От Adobe целят да позволят на хората, които нямат никакъв опит с пълната версия на Photoshop, да се възползват от някои от най-популярните екстри в нея, без да се налага да имат специализирани знания.

Промените на снимките, добавянето и изрязването на елементи, както и настройването на цветовете ще се случват само с няколко докосвания.

Програмата ще е заредена с куп възможности за идентифициране на обекти в снимките, разпознаване на определени ситуации и ще разполага с лещи, създадени от известни световни дизайнери.

Нямаме съмнение, че Photoshop Camera ще се превърне в хит сред хората, които обичат да "пипат" снимките си, но засега не се знае дали и феновете на Android ще имат достъп до приложението - възможно е то да бъде ексклузивна екстра за iOS потребителите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама