Антонио Бандерас откри свой театър в родния си град

17:20, 16 ное 19 / Любопитно 25 2180 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Испанският актьор Антонио Бандерас представя с наградата си за най-добър актьор за спектакъла във филма Болка и слава по време на 72-ия годишен филмов фестивал в Кан, Франция.
Испанският актьор Антонио Бандерас представя с наградата си за най-добър актьор за спектакъла във филма Болка и слава по време на 72-ия годишен филмов фестивал в Кан, Франция.

Актьорът Антонио Бандерас откри свой театър в Испания, съобщи Франс прес, цитирана от БТА. 

Театърът с над 800 места се намира в родния му град Малага и се казва "Театро дел Сохо". Откриването стана с пищна премиера на мюзикъла "А Chorus line" ("Кастингът"), в която Бандерас изпълнява една от 26-те роли. Той се превъплъщава в персонажа на Зах, който е хореограф, провеждащ кастинг.

Пиесата, избрана от Антонио Бандерас, за откриването на театъра му, поставя акцента върху онези хора, които подкрепят театралната индустрия, но чиито имена остават неизвестни. 

Антонио Бандерас отличен на Холивудските филмови награди

През 2017 г. Бандерас преживя инфаркт и последваха операции на сърцето. Всичко това го подтикна да осъществи, без да се бави, мечтата си да открие театър в града, в който се е родил през 1960 г. 

Бандерас инвестира в начинанието над 200 000 евро с помощта на испанска банка.

Директор на театъра е Луис Паскуал, бивш директор на Националния драматичен център на Испания и на театър "Одеон" в Париж, както и на Биеналето във Венеция.

Луис Паскуал, според думите на Антонио Бандерас, е променил живота му през 1981 г., като му е поверил роля в националния театър на Мадрид, преди Педро Алмодовар да го наложи в киното.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама