Патици спечелиха дело и могат да продължат да крякат

17:20, 19 ное 19 / Любопитно 25 2002 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Патиците в малък селски имот могат да продължат да крякат спокойно, постанови френски съд, като отхвърли жалбата на съседите, че птиците правят живота им нетърпим.

Съдът в град Дакс определи, че шумът от около 60-те патици и гъски на пенсионерката Доминик Дут в подножието на Пиренеите в Югодзападна Франция е в допустимите граници, съобщи БТА.

"Патиците спечелиха", казва Доминик Дут, след като научила решението на съда. "Много съм щастлива, защото не исках да ги коля".

Човекът, подал оплакването, се е преместил да живее от града на около 50 м от ограждението на патиците преди около година. Доводите му са били, че заради патиците не може да се наслаждава на градината си или да спи на отворени прозорци. Той е поискал не само да му бъде осигурена незабавно тишина, но и обезщетение от 3500 евро.

Съдебното дело в Дакс е поредното във Франция, което противопоставя традиционния начин на живот на село на съвременните стандарти, които идват от града.

През септември френски съд постанови, че петелът Морис може да кукурига спокойно от ранни зори, въпреки оплакването на съседите, също граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама