Австралийка оживя след почти две седмици в пустинята

15:20, 02 дек 19 / Любопитно 25 2054 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Австралийската полиция откри 52-годишната австралийка Тамра Макбит-Райли жива, след като е прекарала 12 дни в пустинна местност в централната част на страната. Това се е случило, след като колата й се е забила в речно корито, съобщи БГНЕС.

"Един от тримата изчезнали в пустините на Централна Австралия бе открит жив в резултат на полицейска операция днес. 52-годишната Тамра Макбит-Райли беше намерена, след като полицията откри автомобил, заседнал в речно корито, в който се намирали изчезналите трима“, се казва в съобщение на полицията.

Жената и нейните двама приятели са пътували с кола преди почти две седмици, но колата им заседнала в коритото на реката Финк.

По думите на Макбит-Райли в продължение на три дни те се опитвали да извадят колата, но нищо не се получило. Тримата изпили почти всички запаси от вода и водка, които носели със себе си, и решили, че трябва да намерят друг подслон и източник на вода. Те напуснали колата и оставили бележка в нея, посочвайки в коя посока са тръгнали.

Първо спрели на място за водопой на добитък и взели вода, след което двамата приятели на Макбит-Райли решили да тръгнат на север към магистралата, докато жената останала сама при източника на вода с куче, което не могло да издържи пътуването в такъв горещ климат.

"Те имали много ограничено количество храна: пакет бисквитки и спагети с говеждо месо, но очевидно това далеч не е било достатъчно. Двамата й приятели са имали GPS навигатор и компас. Искали да отидат на север до главен път на 22 километра от мястото, където са спрели“, разказа началникът на полицията.

Макбит-Райли ще бъде отведена в болница, където ще получи лечение за дехидратация и слънчево изгаряне. Клеър Хокридж и Фу Тран все още се издирват, а полицията ще засили търсенето си с надеждата да намери двойката преди падането на нощта.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама