Ед Шийран е обявен за изпълнител на десетилетието

16:20, 11 дек 19 / Любопитно 25 2257 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Певецът и автор на песни Ед Шийран беше обявен за изпълнител на десетилетието на Великобритания, съобщиха Reuters и БТА, позовавайки се на официалната компания, която следи продажбите и съставя музикалните класации.

Глобалният хит "Shape of You" на Шийран, прекарал 14 седмици на първо място във Великобритания през 2017 г., е избран за песен на десетилетието.

28-годишният Ед Шийран печели и приза за официален разбивач на рекорди за най-много сингли и албуми, оглавявали чартовете в периода между 2010 и 2019 г.

Негови записи са прекарали общо 79 седмици на първо място през посочения период. Предишни носители на тази награда са Пол Маккартни и Джъстин Бийбър.

"В началото на десетилетието той беше малко известен, макар и високо оценен 18-годишен младеж. Оттогава списъкът му с постижения е наистина забележителен", казва изпълнителният директор на компанията Мартин Талбът.

Шийран за първи път попада в британските класации през 2011 г. с дебютното си парче "The A Team". Оттогава той има осем сингъла под номер едно. Изпълнителят е оглавявал чартовете и с четирите си студийни албума.

"Благодаря на всички, които ме подкрепяха през изминалите десет години, особено на моите удивителни фенове", се посочва в изявлението, направено от Ед Шийран.

След "Shape of You" в Топ 100 на песните на десетилетието се нарежда "Uptown Funk" на Марк Ронсън в сътрудничество с Бруно Марс.

Шийран попада в челната десетка с още две парчета - "Thinking Out Loud" и "Perfect".

Първите две позиции в Топ 100 на албумите на десетилетието се заемат от Адел с "21" и "25". Ед Шийран намира място в челната десетка с три албума.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама