Поляци събраха пари за нов камион на закъсал тираджия от Иран

20:00, 20 дек 19 / Любопитно 25 3095 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Полша се проведе кампания за събиране на средства за ирански шофьор на камион, който закъсал в страната.

Фардин Каземи карал стафиди за Чехия, когато стария му камион се развалил в Полша, а мъжът нямал пари да го ремонтира. На кампанията да се помогне на закъсалия камионджия начало дали полски шофьори на камиони, предава БГНЕС.

"Поляците са ангели за мен", казва Каземи, който спи в разваления камион, защото не може да си позволи нещо повече. "Пътувам из Европа 27 години. Не съм имал повод да опозная поляците. Сега се оказва, че са чудесни хора. Направо ми е трудно да повярвам колко ми помагат", казва иранецът.

Поляците успяха да съберат 250 000 злоти (55 000 евро), каквато целта на кампанията, и закупиха влекач на старо. Не се знае обаче дали Каземи ще може да се върне с новия камион у дома. Иран наскоро наложи санкции над определени стоки от ЕС и камионът на Каземи попада в тази графа.

Историята на иранския шофьор стана много популярна в Полша, след като медиите съобщиха, че на 3 декември 30-годишният камион на Фардин Каземи го оставил на пътя северно от Катовице. След като се оказало, че камионът е за основен ремонт и няма смисъл да се влагат пари в него, започнала инициатива да бъде купен нов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама