Как да се справим със сухата кожа през зимата?

18:40, 03 яну 20 / Любопитно 25 2245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ако има нещо, което зимата може да ни гарантира със сигурност, това е сухата кожа. Мазен крем за студените месеци обаче не е единственото решение. Дерматолозите предлагат серия от стъпки, с която да облекчим мъките на кожата си.

Овлажнител за въздух

Отоплението в помещенията, независимо от вида си, изсушава въздуха, а това не влияе добре на кожата ни. Затова е добре да се сдобием с овлажнител за въздух, който ще спомогне за хидратирането на кожата. Алтернативен вариант е да ползваме спрейове с минерална вода и да държим повече растения в стаята, в която прекарваме най-много време.

Диета

Съвсем закономерно е през зимата да приемаме повече мазни храни. Не говорим обаче за пържени картофи и маслени бисквити, а за "добри" мазнини като зехтин, авокадо и риба.

Ексфолиране

Премахването на мъртвия слой повърхностни клетки е от съществено значение за това как подхранващите продукти ще проникнат в кожата ни. Ако ексфолиантите с твърди частици са ни твърде груби, може да ползваме мокра кърпа от органична материя, с която да обтриваме лицето си.

Подхранване

Златното правило през зимата е да нанесем подхранващ серум, богат дневен и нощен крем, а сутрин да не забравяме и продукт със слънцезащитен фактор. Само така можем да гарантираме защита на кожата си.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама