„Имало едно време ... в Холивуд“ спечели наградата на филмовите критици

10:20, 13 яну 20 / Любопитно 25 1393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Имало едно време ... в Холивуд“ на Куентин Тарантино беше отличен с наградата на критиката в номинацията за най-добър филм.

25-тата годишна церемония по връчването на наградите на филмовите критици се проведе в град Санта Моника, Калифорния.

Лентата разказва за Холивуд в края на 60-те години и живота на актьора Рик Далтън и неговия дубльор Клиф Бут. Главните роли са изиграни от Леонардо Ди Каприо, Брад Пит, Марго Роби, Емил Хърш, Маргарет Куели.

Списъкът с филми, кандидатстващи за наградата, също включваше „Ирландецът“, „1917“, „Паразит“, „Брачна история“, „Заекът на Джоджо“, „Жокер“ и „Малки жени“.

Наградата на критиците за най-добър режисьор беше поделена между британеца Сам Мендес, режисьор на филма „1917“, и южнокорейският режисьор Бонг Джуун-хоу за работата му върху „Паразит“. Техни конкуренти бяха Тарантино, Мартин Скорсезе („Ирландецът“), Ноа Баумбак („Брачна история“), Грета Хервиг („Малки жени“).

Наградата з“Избор на критиката“ се присъжда от Асоциацията на филмовите критици, работещи в САЩ и Канада по телевизията, радиото и онлайн изданията. Това професионално сдружение се състои от повече от 250 души. Счита се за най-голямата организация по рода си в Северна Америка.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама