Стивън Кинг за Оскарите: Избрах качеството пред разнообразието

21:00, 15 яну 20 / Любопитно 25 1715 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Известният писател Стивън Кинг си навлече негативни коментари онлайн, след като в „Туитър“ профила си коментира, че тази година е гласувал за качествени филми на Оскарите вместо за разнообразни, съобщи bTV.

Кинг е член на Американската филмова академия и има право да номинира в три категории – най-добър филм, най-добър адаптиран сценарий и най-добър оригинален сценарий.

За мен, въпросът с разнообразието, който засяга индивидуални актьори и режисьори, нямаше тежест. Още повече, никога не бих включил разнообразието като критерий за изкуство. Само качество. Струва ми се, че ако го направя, ще бъде грешно“, написа Кинг.

Негативните коментари не закъсняха. Критиците на Кинг заявиха, че качеството и разнообразието не са взаимнозаменяеми.

След като стана ясно, че негативните реакции няма да спрат, Кинг се опита да уточни аргументите си.

Най-важното, което можем да направим като артисти и креативни хора е да направим така, че всеки да има възможност да се докаже, независимо от пола, цвета на кожата им и сексуалната ориентация. В момента тези хора са много слабо представлявани, и не само в изкуството“, написа той отново в „Туитър“.

След обявяването на тазгодишните номинирани за награди „Оскар“ стана ясно, че в категорията за режисура няма нито една жена, а в категориите за актьори е номинирана само една чернокожа жена за роля на роб.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама