Versace спира използването на кожи от кенгуру

13:20, 16 яну 20 / Любопитно 25 1225 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Италианската модна къща Versace се отказва от използването на кожа от кенгуру в производството на колекциите си. Това става под натиск на защитници на правата на животните от организацията LAV заради горските пожари в Австралия, предаде БГНЕС.

"Можем да потвърдим, че окончателно прекратяваме използването на кожа от кенгуру в колекциите си“, обясниха представители на Versace в електронно писмо до "Гардиън".

От своя страна говорителят на LAV Симоне Павезе обяви, че защитниците на правата на човека „са показали на различни компании изображения и видеоклипове как кенгурута са убивани по най-брутален начин".

В резултат на жестоките пожари в Австралия огромен брой животни, между които кенгурута, бяха унищожени. „Това е истинска екологична катастрофа, която рискува да изтрие много видове животни от лицето на Земята“, добави Павезе.

Първата забрана за използването на кенгуру в своите продукти бе наложена от италианския производител на спортни дрехи, обувки и аксесоари Diadora.

Европейският съюз е най-големият вносител от Австралия на месо и кожа от кенгуру, а Италия е водещ вносител на кожа. Редица италиански спортни марки използват кожата за производството на футболни обувки.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама