Уорън Бъфет продава медийния си бизнес

13:09, 30 яну 20 / Любопитно 25 1972 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Милиардерът Уорън Бъфет продава своята компания "BH Media Group" и вестникът „Buffalo News“ на медийния холдинг „Lee Enterprises“, съобщи Bloomberg, цитиран от БГНЕС.

През миналата година Бъфет се оплака от променящия се медиен пазар и призна, че не вижда начин да направи изданията си печеливши. През последните години "BH Media Group" намали броя на служителите в притежаваните от нея медии поради по-ниските приходи от реклама.

Съгласно сделката, „Lee Enterprises“ купува около 80 ежедневници и седмични издания за 140 милиона долара, като при това принадлежащия на Бъфет холдинг „Berkshire Hathaway“ ще му предостави 25-годишен заем от 576 милиона долара.

Неслучайно Бъфет е избрал „Lee Enterprises“ - тази компания управлява "BH Media Group" от 2018 г., като тя притежава 46 вестника и повече от 300 други издания в 21 американски щата.

"Нямаме интерес да продаваме групата на когото и да е друг по проста причина: ние вярваме, че „Lee Enterprises“ са най-добре подготвени да се справят с предизвикателствата в тази област", казва Бъфет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама