Теодосий Спасов покори всички континенти

16:44, 10 фев 20 / Любопитно 25 2188 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Теодосий Спасов е първият солов изпълнител, свирил на всички континенти. По покана на проф. Христо Пимпирев, ръководител на 28-та Българска антарктическа експедиция той бе включен в състава на последната група, заедно с китариста Християн Цвятков, съобщиха от експедицията.

Вдъхновени от уникалната красота и природа на Ледения континент, те композираха 10 нови творби, като: „Танц с пингвини”, „Куцото куче”, "Вълчият залив”, "Да те чакам вечно мога аз”, „Тигрите на Дрейк”, „Жажда за свобода” и „Живеещият в камъните – Living in Stones (Livingston)”. Насред колонии от пингвини и тюлени двамата музиканти изпълниха част от композициите, а животните не само не се уплашиха, но дори харесаха музиката и слушаха с голямо внимание.

В събота (8 февруари) на обновената Испанска база „Хуан Карлос I” беше изнесен първият по рода си концерт в Антарктида пред публика от испански и български полярници. Бяха изпълнени три от новите композиции, както и импровизации на испанско фламенко и българско хоро. След концерта на „Металика” през 2013 г. в Антарктида, това е първият дует в света, свирил на Ледения континент.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама