"Pearl Jam" отложиха турнето си заради коронавируса

07:50, 10 мар 20 / Любопитно 25 2231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В дълго изявление, публикувано на профила им в Twitter, американската група "Pearl Jam" обяви, че събирането на много хора на едно място би изложило на риск феновете им, пише списание "Варайъти", цитирано от БГНЕС.

Турнето в Северна Америка трябваше да започна с концерт в Торонто на 18 март.

Бяха предвидени 14 концерта в САЩ и Канада, като засега отпадат само те, а концертите от европейската част на турнето остават по план.

"Pearl Jam" казаха, че се чувстват засегнати от заразата, защото са жители на Сиатъл. Северозападната част на Съединените щати е сред най-силно засегнатите райони в страната.

"Училищата на децата ни са затворени. Брутално е и ще става още по-зле, преди нещата да се оправят", написаха от групата.

Музикантите нападнаха политиците в обръщението си. Те написаха, че правителството на САЩ не изпраща ясни сигнали към обществото за безопасността на хората и дали трябва да продължат да работят.

"Без да имаме положителен пример за способностите на Департамента по здравеопазването да се справи със ситуацията, нямаме на какво да основем надеждата, че в следващите седмици ситуацията ще е по-добра", написаха музикантите в обръщението подписано от фронтмена Еди Ведър и колегите му като "Ед и Пърл Джем".

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама