Родните звезди призовават: #ОстанетеВкъщи

13:00, 17 мар 20 / Любопитно 25 2720 Шрифт:
Виолета Иванова Автор: Виолета Иванова

Oпасният коронавирус стигна и до нашата страна. За да се ограничи разпространението на коварната болест, страната взе сериозни мерки и призова хората да си останат вкъщи. Това направиха и много родни знаменитости. Повечето от тях споделиха в социалните мрежи снимки, с които подканват хората да ограничат максимално контактите си. 

Лекарят Наум Шопов написа в Instagram:

Той споредли с последователите си и какво прави докато си е в къщи:

Половинката му Теа Минкова качи стори със снимка на нея и дъщеричката й и написа следното: "Хайде са си спестим слънцето тази седмица, за да можем да му се радваме на плажа през лятото".

Призив да си останем вкъщи направи и актрисата Диляна Попова. Тя написа: "Обличайте халатите, дърпайте решетките и стискайте зъби! Прилича на военен режим, но по-добре да го наричаме отговорност! :) #останивкъщи p.s. имам няколко идеи за уплътняване на първата седмица... после ще видим .

У дома си останаха и Александра и Даниел Петканови.

Певицата Мария Илиева прикани хората да си мият редовно ръцете и да не изпадат в паника.

Актрисата Радина Кърджилова публикува кадър, с който призовава хората да си стоят у дома.

Да сме отговорни призова и певецът Влади Ампов - Графа. "Приятели, нека бъдем още по-отговорни. Ситуацията е сериозна. Аз и семейството ми сме свели социалните си контакти до минимум. Вкъщи сме заедно! В това време трябва да сме обединени и мислещи. Пазете себе си и другите!", написа той.

Двама от нашите популярни изпълнители - Орлин Павлов и Дони, също призоваха хората да си стоят вкъщи. Освен това те решиха да зарадват феновете си по оригинален начин.

Водещите на прогнозата за времето Никол Станкулова и Гери Малкоданска също се включиха в инициативата.

Да сме социално отговорни призова и Златка Димиторва

Известният ни режисьор и актьор Камен Донев написа емоционално обръщение към българите във връзка с ограничаването на разпространението на COVID-19.

"Братя и сестри, българи! Обръщам се към всички ви, с открито сърце, надежда и съкровена молба. Изправени сме пред голяма битка. Такава, каквато не сме водили до сега. Тази битка не е срещу врага, наречен коронавирус… Тази битка е срещу нас. Срещу нашите навици, манталитет, житейска философия и социална ангажираност", пише той.

"Тази битка започва с едно самопризнание. Много важно и навременно. Самопризнание, в което няма нищо срамно и осъдително. А именно – че трябва да спрем да мислим за себе си, за собственото си спасение, сигурност и комфорт. Трябва да мислим и действаме за НАС! Всеки да се грижи и за другия. За този, който не му е роднина и приятел. За този, който случайно е наблизо и който може би няма да срещнем скоро в живота си", апелира Донев.

Българската футболна легенда Христо Стоичков призова хората да стоят по домовете си, за да се предпазят от заразата с коронавирус. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама