БНТ стартира подкаст за коронавируса с първи гост Ути Бъчваров

17:43, 20 мар 20 / Любопитно 25 2538 Шрифт:
Антония Иванова Редактор: Антония Иванова

Българската национална телевизия стартира подкаст с актуална информация относно глобалната пандемия COVID-19. “Под короната” ще бъде достъпен от 20 март в Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts и Soundcloud и освен новини и полезни съвети, ще показва как върви животът в условията на изолация, съобщиха от телевизията.

Информацията за всичко важно, свързано с коронавируса ще идва от екипа на “По света и у нас”. Чрез телефонни интервюта ще участват известни водещи на БНТ, както и хора с интересни истории. Обратната връзка с потребителите на социалните мрежи също ще бъде част от формата.

Първи гост в подкаста е емблематичният ТВ готвач Ути Бъчваров. Водещият на “Вкусната Европа” и “Храна за душата” ще разкаже какво могат да направят хората със запасите си от храна и как могат да посрещнат предизвикателствата на социалната изолация.

“Извънредното положение налага да сме дисциплинирани, за да ограничим разпространението на коронавируса. Затова всички в ръководството на БНТ спазваме предписанията на Кризисния щаб. Реорганизацията на работата ни налага известна изолация, но в това време можем да дадем личен пример и да помогнем на колегите, които се занимават с оперативна работа в телевизията. Освен това, чрез подкаста ще се стараем да намерим златното сечение между точната информация и оптимизма. Не искаме и той да се превърне в дефицитна стока”, отбеляза членът на УС на БНТ Антон Андонов, който е и сред създателите на подкаста.

“Благодаря за усилията на колегите - целият екип на БНТ е мобилизиран на максимум, за да бъде сигурен и надежден източник на информация в извънредното положение. Ние реорганизираме програмата и ресурсите, а дигиталните технологии ни дават повече възможности съдържанието да достига до обществеността - 24 часа, седем дни в седмицата”, заяви генералният директор на Българската национална телевизия Емил Кошлуков.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама