Сън и чай – ключ към добър имунитет по време на карантина

21:20, 22 мар 20 / Любопитно 25 3215 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Добрият сън и пиенето на повече чай са ключът към добрия имунитет в условията на карантина по време на пандемията от коронавируса, предаде РИА Новости.

Експерти: Не е време за диети

Оксана Драпкина - главен специалист на свободна практика в руското Министерство на здравеопазването съобщи, че приемът на витамини няма доказана ефективност, но пък и няма да навреди. 

"Приемът на витамини не влияе върху дългосрочната прогноза на броя летални изходи от инфекцията. Въпреки това, витамин С може да бъде препоръчан в краткосрочен план", казва Драпкина.

В условията на карантина хората не могат да напускат домовете си, затова трябва да се търсят алтернативни начини за засилване на имунитета. Според експерта от огромно значение е спазването на времето за почивка, добрият сън е ключов за здрав имунитет. Събуждането и заспиването трябва да стават приблизително по едно и също време през деня.

Как французин пробяга близо 43 км на балкона си

Диетата и честотата на храненето също са от особено важно значение, като закуската и обядът трябва да са в пълен обем, а вечерята трябва да е по-скромна. Всичко това е заради липсата на движение вкъщи. Освен това, за да укрепите имунитета, трябва да пиете много чай.

Снимка: Pixabay 

Експертът препоръчва да не се спазва и строга диета в условията на карантина, тъй като много витамини се усвояват от храната заедно с мазнините, така че е погрешно да се ограничи тяхното количество и да се създаде допълнителен стрес за тялото. Също толкова важно е да се поддържа физическата форма дори в условия на пълна изолация. Танците са подходящи за това, добави Драпкина.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама