АПИ: При необходимост ще се спира движението

07:47, 24 мар 20 / София 25 2626 Шрифт:
Редактор: ТопНовини Автор

Агенция "Пътна инфраструктура" призова шофьорите да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.

Очакват се още снеговалежи: шофирайте внимателно

Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение при снеговалеж, затруднява работата на специализираните машини и възпрепятства пътуването на останалите шофьори. Пътноподдържащите фирми са в пълна мобилизация за обработване на настилките по републиканските пътища, за да се осигури пътуването при снеговалеж.

Снимка: АПИ

При необходимост е възможно да се спира движението за извършване на снегопочистване и превантивна обработка на участъци, за да се избегне възникването на инциденти. 27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и са в готовност. 

В София тази нощ 140 снегопочистващи машини са извършили обработки със смеси срещу заледяване и избутване на снежна маса, съобщиха от Столична община.

Обработени са трасетата на градския транспорт, основни улици в кварталите, стръмни участъци и мостове. Почистване на снега е направено на Южната дъга на Околовръстен път и общинските пътища.

Сняг и поледици в цялата страна

Направени са по няколко обработки във всички райони на Столичната община поради обилния снеговалеж през цялата нощ. Към момента продължават обработки в част от районите като „Слатина“, „Овча купел“, „Изгрев“, „Подуяне“.

Започна работа на почистващата техника и в някои вътрешно-квартални улици в районите на града. Почистват се прилежащите пространства на сирките на градския транспорт. В природен парк „Витоша“ са опесъчени планинските пътища „Бояна – Златните мостове“ и „Драгалевци – Алеко“.

В момента движението на градския транспорт се извършва навсякъде по обичайните му маршрути. СО напомня шофьорите да карат с автомобили, оборудвани за движение при зимни условия, внимателно със съобразена скорост.

 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот! 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама