Подготвят инсинератора в София за отпадъците от коронавируса

19:23, 24 мар 20 / София 25 2211 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Подготвяме софийския инсинератор да работи 24 часа и гори отпадъци от болниците с пациенти с коронавирус по заявка на Националния оперативен щаб. Това съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров в ефира на bTV.

По думите му щабът е поискал инсинераторът да бъде подготвен до 7 дни. В момента той гори 12 тона отпадъци на ден, но има възможност да изгаря и до 40 тона дневно. 

"Отпадъците от коронавирус е хубаво да се горят в инсинератора", отбеляза министърът на екологията и добави, че не е ясно какво се случва с този вид отпадъци на домакинствата с болни хора. 

"За" или "Против" изграждането на инсинератор за изгаряне на РДФ-гориво в ТЕЦ-София

Тази вечер се товарят и връщат с кораб в Италия контейнери с незаконни отпадъци, съобщи още министърът на околната среда и водите. "Затворили сме границите, пускаме само готови бали за циментовите заводи, няма контейнери с незаконни отпадъци", увери още Емил Димитров. 

Перничани, честита баня

Той коментира, че пускането на аварийния водопровод за Перник е закъсняло малко. „В условията на криза се изгради водопровода. Времето не стигна, няма обидени“, посочи той. По думите му скоро в Перник може да няма режим.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама