Столична община финализира мерките за подкрепа на бизнеса

07:12, 01 апр 20 / София 25 2720 Шрифт:
Даяна Дюлгерова Редактор: Даяна Дюлгерова

Очаква се днес Икономическият експертен съвет към Столичната община да финализира пакета от мерки за подкрепа на бизнеса в София.

Мерките ще бъдат предложени на работна група с представители на политическите сили в Общинския съвет. Целта е да се използват възможностите на общината, за да бъде подпомогнат малкият и средният бизнес в столицата, който е засегнат от извънредните мерки заради коронавируса.

Групата на БСП в СОС предложи пакет от 19 антикризисни мерки

Mерките, върху които се работи, са в две направления - финансова подкрепа и административни облекчения. Част от тях включват удължаване на срока за плащане на такса смет за първото тримесечие - от 30 април до 30 юни и удължаване с един месец на служебния абонамент на фирмите, които поради затварянето на синя и зелена зона, не са го ползвали. Друга част от мерките включва осигуряване на банкови гаранции за малки и средни предприятия чрез Общинския гаранционен фонд - до 50% от размера на кредита.

До няколко дни ще бъде готова и платформа която ще обединява на едно място всички налични електронни услуги на общината, съобщи заместник-кметът по дигитализация Владимир Данаилов пред БНР.

Икономическият експертен съвет към СОС с онлайн заседание за мерките в подкрепа на бизнеса

Ще бъдат осигурени 60% от собствените приходи на общинските театри и други културни институции от общинския бюджет, с което да се гарантират заплатите на работещите в тях.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама