Apple купи приложението за прогнози за времето Dark Sky

21:40, 01 апр 20 / Любопитно 25 4427 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

Apple купи приложението за прогнози на времето "Dark Sky" и планира да изключи версиите на Android и Wear OS, съобщи BBC, цитирана от БГНЕС.

"Dark Sky" е известно с хиперлокалните си прогнози за времето и способността да прогнозира минута по минута.

Създателят на приложението Адам Гросман каза, че партньорството ще позволи на "Dark Sky" да достигне до "далеч повече хора".

Собствениците на телефони с Android или преносими устройства, които не са направени от Apple, ще имат достъп до услугите до 1 юли.

В социалните медии много потребители се оплакаха от решението на Apple да премахне Dark Sky от Android.

Досега Apple предоставяше приложения за потребителите на други операционни системи. Когато компанията закупи приложението за идентифициране на музика "Shazam", то запази версията за Android. През миналата година тя пусна и версия на своето приложение за съобщения в интернет iMessanger за потребители на Android.

За потребителите на Apple компанията заяви, че няма да има промени "в този момент". Приложението "Dark Sky" струва 3,99 долара в САЩ и 3,99 паунда във Великобритания.

Потребителите на Android, които все още имат активен абонамент за Dark Sky, ще получат възстановяване на парите когато приложението престане да работи през юли.

API на Dark Sky - софтуерът, който предава информация между приложението и неговите потребители - ще бъде достъпен за клиентите до 2021 г. Но компанията заяви, че вече няма да регистрира нови абонати. 

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.
#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама