Да пребориш COVID-19 с ... десерти

10:32, 08 апр 20 / Любопитно 25 2080 Шрифт:
Виолета Иванова Редактор: Виолета Иванова

99-годишната Рита Рейнолдс от английския град Стокпорт успя да се възстанови от коронавирус, въпреки факта, че попада в най-рисковата група поради напредналата си възраст. Жената и нейните близки вярват, че е успяла да се възстанови заради любовта си към сладкишите.

Рейнолдс разказа, че се е почувства зле на 25 март. Било й много трудно да диша и била толкова слаба, че не можела да стане от леглото. Резултатът от теста за COVID-19 се оказал положителен и лекарите предупредили роднините й да се подготвят за най-лошото до няколко дни.

Лекарите продължили да лекуват Рейнолдс и след седмица тя се възстановила напълно. Апетитът й се върнал и тялото й укрепнало. Тя шеговито заяви пред вестник „Дейли Мейл”, че дължи възстановяване на кексчетата с мармалад. Според внука й Хенри Филипс баба му много обичала бисквити, шоколад и торти, защото младостта си прекарала във военно време и вечно се чувствала недохранена. „Мисля, че никога през живота си не е обичала плодове и зеленчуци”, добавя Филипс, пише БГНЕС.

“Бисквитките, тортите и кексовете с мармалад вероятно са това, което й помогна”, шегува се внукът. Той също така отбеляза, че преди да се разболее от коронавирус, баба му никога не е приемала лекарства, никога не е пушила и не обичала алкохол.

Преди това учените стигнаха до извода, че пациентите с COVID-19 могат да преодолеят болестта самостоятелно, ако имат силен имунитет.

TOPNOVINI.BG призовава за дисциплинирано и отговорно поведение пред изпитанието COVID-19. Да се обединим около каузата да запазим живота и здравето на най-близките си.

#ОстаниВкъщи - спаси човешки живот!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама